onsdag 25 juli 2012

Iraklion igen!

Det var inte så längesedan sist men nu var det dags för en tur till Kreta och Iraklion igen.
Återigen hade vi inga tomma säten utan bara glada solsugna passagerare.
Vi hade i stort sett heltäckande moln under oss hela vägen till Grekland så det fanns inte mycket att titta på under flygningens gång. Vi gjorde en VOR inflygning till bana 27. Jag hade glömt mina solglasögon hemma och hade kvällssolen i ögonen så det var lite svårt att se banan tidigt men efter 4h i luften landade vi säkert och alla passagerare kunde påbörja sin semester.
Medans vi stod och lastade om landade det en Boeing 767 från ett Ryskt bolag. Vi fick då ytterligare ett bevis på varför man inte ska flyga med bolag från Ryssland.
Banan började ta slut efter landning och dom kom fortfarande med hög fart. Dom stod på bromsarna allt vad dom kunde och hade väl ca. 200m bana kvar när dom stannade. Det är inte så mycket med tanke på att banan är 2700m lång. När dom fick stopp stod det en stor rökpelare ut från högra landningsstället. Bromsarna var alltså kraftigt överhettade. Men dom taxade lugnt in och parkerade utan vidare problem.
Vi själva blev däremot 35min försenade ut från Heraklion pga att 2 personer mer falska pass hade försökt komma med på flygningen. Dom blev nekade men hade checkat in ett bagage. När det är personer som har checkat in bagage med inte dyker upp på flygplanet måste vi hitta den väskan och lasta av den pga säkerhetsskäl.
Vi hade lastat ombord 171 bagage och teoretiskt sett skulle det ju kunna vara den första väskan lastarna tittade på men naturligtvis låg den längst in under alla andra väskor.
Efter 35min var detta löst och vi ställde upp för start på bana 27. Rakt framför där banan slutar är det höga berg så man måste direkt efter start göra en högersväng för att komma ut över havet.
Efter detta kunde vi flyga upp över Grekland, Makedonien, Serbien, Ungern, Slovakien, Polen och Sverige innan vi tryggt landade på 19R på Gardemoen.
Väntar på att få en högersväng mot banan innan man träffar ngt hårt

Den ryska maskinen som knappt fick stopp!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar