söndag 1 juli 2012

En doft av sommar innan semester!

Vi tar väl vid där vi slutade.
Tanken inför fredagens jobb var först att jag skulle flyga till Oslo-Nice t/r (tur och retur). Detta blev
ändrat till att flyga t/r Billund från Oslo och sedan t/r Amsterdam från Oslo.
Strax innan jobbstart fick jag telefonsamtal att det var tekniskt fel på flyget så Billund turen blev inställd för min del. Amsterdam var det enda som återstod att flyga denna dag.
På grund av tekniken tidigare under dagen var vi försenade ut från Oslo med ca. 50min. Vi satte full fart mot Holland. Förseningen blev ytterligare några minuter pga att Schiphol Airport är stor så det tar en bra stund att taxa in från landning till parkering.
Vi gjorde vad vi kunde för att ta igen tid på väg hem å kom väl ca. 50 min sent tillbaka till Oslo. Alla passagerare verkade dock ändå nöjd och klagomålen uteblev.
Felparkerad??


Lördag och sista dag innan semester!
Oslo-Malta stod på dagens turlista. Vi hade check-in kl13 och avgång var satt till kl14. Det var dock trångt i luftrummet denna dag så vi hade en så kallad "slott" eller "CTOT-calculated takeoff time". 
Det är en bestämd avgångstid man får från flygkontrollen för att dom ska kunna ´planera in alla flyg i luften.
Denna CTOT låg dock bara 10min från vanlig avgångstid så det blev mer eller mindre avgång "ON TIME".
Vi hade en jet-ström mot oss på vägen ner till Malta som gjorde att det tog lite längre tid men i övrigt hade vi fint väder hela vägen. Vi kunde dock se ett och annat CB men som inte låg i våran väg.
Efter en fin inflygning runt Malta ö och landning bana 31 parkerade vi och möttes av 32 graders värme och sol!
Det är trist att veta att man bara får knappa timmen på marken innan man ska hem till ett regnigt Oslo och 12 grader igen.
På väg ner hade vi fullt hus med passagerare, närmare 200st inkl. bäbisar, men på väg hem hade ca100. En av dom första turerna för säsongen så det är inte så många som hunnit komma ner ännu.
Palermo på Sicilien strax innan inflygning till Malta

Malta

Väntar på passagerare på Malta

Malta stad  



Hemresan från Malta gick lika smärtfritt som resan ner. Jag tog hand om flygningen hem.
Vi fick dock ett par ordentliga åskmoln (CB) framför oss som vi var tvungna att navigera runt.
Ibland kan man flyga över dom, men trotts att vi låg på 40.000ft (ca.12.000m över havet) kunde vi inte flyga över dom. Att komma in i dessa moln kan vara förenat med livsfara så vi är som piloter väldigt noga med att ta oss runt dom, så ni kan vara lugna när ni är ute och flyger :)



CB på avstånd på väg ner

Så här visar väderradarn åskmolnen

Och så här se åskmolnet ut i verkligheten


Nu är dessa 5 arbetsdagar över och jag går på semester i 2 veckor, men kommer tillbaka utvilad med mera flyghistorier efter semester.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar