torsdag 26 juli 2012

Flyg från Israel

Idag var det återigen dags att köra slingan Oslo-Berlin-Oslo-Molde.
Det är en förhållandevis kort dag med ganska sen in-check vilket är skönt. Regnmolnen över Gardemoen började skingras och solen tittade fram strax innan avgång. Återigen (eller som vanligt nu på sommaren) så är det brist på flygledare i Oslo vilket gör att vi fick en sk slott tid som låg 45min efter vår riktiga avgångstid.
Vid dessa tillfällen tar vi ombord alla passagerare, stänger dörrarna och så skickar vi ett sk "ready message". Det betyder att vi är fullt redo och då kan man ibland få lyfta tidigare om dom får en lucka. Detta hände tyvärr inte idag utan vi fick snällt vänta på vår tur. Väl i luften var det klart och fint väder och flygturen tog ca. 1h 30min.
När vi stod vid gaten på Schönfeld flygplats började det fyllas på med tungt beväpnad polis på gaten intill. Dom hade automatvapen och pansarbilar framme.
Vi förstod snart att det var flygplan från Israel på väg in. I tyskland har dom alltid hög beredskap när plan från Israel landar.
Vi följde skådespelet en stund innan det var dags att sätta kurs tillbaka mot Oslo.
Det var schema lagt lite längre tid mellan Berlin-Oslo och Oslo-Molde vilket gjorde att vi hann lasta om planet och komma iväg på tid mot Molde. Där landade vi runt midnatt och sedan var det dags för en skön nattsömn på hotellet.
Tungt beväpnad POLIZEI

Pansarbilen redo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar