lördag 12 januari 2013

Strålande morgon

Igår var det dags att sätta klockan på 05.45. In-check på flygplatsen var kl7 och två destinationer stod på schemat för dagen.
Vi skulle först ta en morgon-tur till Bergen, sedan tillbaka till Oslo för att efter det flyga till Riga t/r.
Det var -7 grader ute och solen hade ännu inte gått upp.
Flygplanet hade stått i hangaren under natten så vi hade tur och behövde inte lägga någon tid för av-isning.
Vi startade norr ut på bana 01L och flög sedan med soluppgången i ryggen mot Bergens flygplats Flesland. Det var helt klar himmel och mer eller mindre vindstilla, och med solen som var på väg upp bakom bergen så förstår man varför man trivs på jobbet.
Inflygning till Bergen tidig morgon


Vi taxade in till gate 31, tankade flygplanet igen och på med nya passagerare och sedan bar det av igen efter start på bana 17 med en vänstersväng mot Oslo.
Eftersom vi flög inrikes med skulle vidare utrikes så fick vi parkera på en utrikes-gate. Men passagerarna får inte gå genom utrikesterminalen när man kommer inrikes. Därför blir dom hämtade med buss från flygplanet och körs sedan till inrikesterminalen.
30min senare var vi återigen redo för att starta och denna gången mot Lettland och Riga.
Här var tyvärr inte vädret lika fint. Det blåste och snöade och eftersom det fortsatte att snöa medans vi stod på marken och snön la sig på flyget var vi tvungna att av-isa planet.
På Riga har dom bara en maskin som gör detta och den var upptagen så vi fick vänta en bra stund. Detta gjorde att vi blev försenade ut från Riga, men med lite hjälp av medvind på vägen hem lyckades vi landa ca. 5-10min efter tidtabell.
Snö och kallt i Riga

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar