tisdag 22 januari 2013

Nytt flyg och gammalt flyg!

Dag 2 denna arbetsperiod starta på eftermiddagen och vi ska flyga Oslo-Bergen och därefter flyga Bergen-Stavanger 2 ggr.
När vi går igenom dagens flygningar med väder och annat ser vi att vi fått den nyaste maskinen i vår flotta att flyga idag.
Flygplanet är endast 10 dagar gammalt och det luktar NYTT inne i hela flygplanet. Det är en skön känsla att få flyga helt nya flygplan. Allt är rent, det luktar gott.
Det känns på alla knapp-tryck osv. att det är nytt. Vi har ju som ni kanske märkt alltid en känd person på fenan på alla våra flygplan och på denna nyaste är det konstnären Anders Zorn som pryder fenan.
Blänkande nytt flyg

Anders Zorn


I år får vi in hela 14 splitter nya flygplan i flottan och vi har ca. 250 flyg till beställda som ska levereras fram i tiden.

Vi hade strålande flygförhållanden denna eftermiddag/kväll och avståndet mellan Bergen och Stavanger är som ni säkert vet inte speciellt långt fågelvägen.
Så man hann knappt komma upp i luften och ta in hjulen innan det var dags att ta ner dom och landa igen.
När det är så fint väder som vi hade nu är det skönt att flyga detta, men är det dåligt väder med snö, halkiga banor och mycket vind så kan det blir lite mer stress under så korta flygningar.

Efter dessa korta flygningar tog vi in på hotell i Bergen och det var dags att lägga huvudet på kudden.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar