söndag 4 november 2012

London och Gdansk

Dags för en ny tur till England igen. Det är ganska roligt och trevligt att flyga till London faktiskt.
Det är ofta ganska högt tempo, mycket trafik så man får hela tiden vara med när man är på väg in och ut till London.
Trafik in till London. Vita prickar med siffror är flygplan

Det var mycket trafik även idag när vi började närma oss. Man får alltid börja att sjunka ner tidigt när man ska dit. Det är för att ta oss under trafiken som är på väg ut från London.
Man får mycket kursändringar, höjdbyten och frekvensbyten ganska konstant när man kommer i rusningstrafiken, men dom är otroligt duktiga och effektiva.
Vårt bolag har ca. 100 flygningar till och från London varje vecka så det är otroligt mycket skandinaviskt folk som flyger till London och vise versa.
Söder om London låg det en del CB-moln  och täckte himmlen men över själv London var det strålande solsken och väldigt god sikt.
Themsens inlopp mot London

Det är inte så ofta man får bra sikt över London för det brukar alltid var lite disigt i luften.
Efter att ha lastat ombord nya passagerare och satt kursen tillbaka mot Oslo var det bara att förbereda sig på nästa destination för dagen, Gdansk i Polen.

Det är lagom flygtid till Gdansk tycker jag. Den ligger på drygt en timma. Man hinner komma upp på höjd, få i sig lite mat och sedan göra klart för inflygningen.
I Polen är allting väldigt rakt och enkelt. Det är typ "flyg till den punkten, ser du banan kan du landa". Inte riktigt men i stora drag :)
Vi låg lite efter tidsschemat men hade en del medvind hem till Oslo och lyckades landa på tid.
Vi hade lite CB på inflygningen till Oslo som vi fick navigera runt så vi slapp turbulens och annat.

Atombomb?

Efter 10.5h arbete var det bara att gå och ladda för sista dagen. 12h vila för att sedan köra tur /retur Las Plamas på 13.5h.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar